Mogen wij ons even aan u voorstellen?

Mogen wij ons even aan u voorstellen?

We willen ons graag even aan u of jullie voorstellen.

 

Linda en ik zijn dankbaar dat we ons even aan u of jullie mogen voorstellen.

Het leeft diep in ons hart, om hen die wij overal ontmoeten te vertellen hoe geweldig de Heere Jezus is geworden in ons leven en nu ook in ons huwelijk.

Persoonlijk kom ik uit een groot gezin en toen ik elf jaar was emigreerden mijn ouders naar Brazilië. Twee jaar later kwamen we berooid terug naar Nederland. Tot mijn 21ste jaar was ik mede de kostwinnaar als een melkboer in Gorinchem.

Toen ben ik gaan reizen door de wereld en kwam in Israël terecht. Na de vele ervaringen tijdens de oorlog in Israël (1973) reisde ik alleen de woestijn in om over de zin van het leven na te denken. Het was precies op dat moment dat ik mijn Bijbeltje vond in mijn rugzak. Mijn moeder had die er in gedaan. Door het lezen van het Woord van God kwam ik bij Galaten vijf vers een wat mij raakte: Opdat gij waarlijk vrij zult zijn heeft Christus u vrij gemaakt houdt dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen. Jezus en vrijheid sprongen uit de pagina. Het was een worsteling om Jezus het stuur van mijn leven te geven. Dat is uiteindelijk wel gebeurd en de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Vanaf de eerste dag af begon ik met velen die op mijn pad kwamen te praten over het nieuwe leven met de Heere Jezus. Ik was toen in de woestijn en de volgende acht jaar verbleef ik voor de meeste tijd in een hutje in de Sinaï.   De Heere heeft altijd voor mij gezorgd en voorzien van Bijbels en alles wat ik nodig had om mensen te bereiken. Nadat de Sinaï terug gegeven werd (1982) aan Egypte ging ik als een student naar een Bijbelschool in Engeland. Drie jaar later  werd ik daar studenten begeleider en apart gezet om Zijn Woord te prediken.

        Het was tijdens dit volle leven, dat Linda opeens in mijn leven kwam.  

Zij was na een huwelijk van 31 jaar weduwe geworden. Haar eerste man Sjaak is op wonderlijke wijze tot persoonlijk geloof gekomen vlak voordat hij stierf Van haar ouders hoorde ik dat Linda weduwe was geworden en daarom belde ik haar om haar te condoleren. Daar is het niet bij gebleven en vijf jaar later zijn wij ook getrouwd. Linda is geboren in Indonesië en op zes jarige leeftijd kwam zij naar Nederland. Linda was achttien toen zij met Sjaak trouwde. Er zijn twee prachtige dochters uit hun huwelijk gekomen. Het was een dag na ons huwelijk dat ik opa werd en twee jaar later zelfs over grootvader. Ons leven is een serie van nieuwe starten. Wij zijn al met pensioen en daarom kunnen wij samen ook zendingsreizen maken. Wij bezoeken gevangenissen  in Afrika en voorzien hen van Bijbels. Verder dienen wij moeders met hun kinderen en sturen de jeugd uit de sloppenwijken naar een jeugdkamp. Hier heeft de Heere ook prachtige deuren geopend: Bij Family 7, Trans World Radio en Groot Nieuws radio. Wij zijn zo dankbaar dat wij met de hulp van anderen u of jou mogen dienen met deze website. In de Heere Jezus zijn wij verbonden. Shalom van Johan & Linda.