De passie van mijn Hart Matteus 7:13-14

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Matteus. 7:13,14. De brede en de smalle weg maakte indruk in mijn jeugd.

 

   De passie van mijn hart is dat ik overal de Heere Jezus vindt in mijn Bijbel!

 

De Bijbelleraren in de tijd van de Heere Jezus werden bekritiseerd door de Heere Jezus omdat ze Hem niet herkenden in de Schrift. Hij zegt dat duidelijk in Johannes 5:39,40. U onderzoekt de Schriften want u denkt daardoor eeuwig leven te hebben en die zijn het die van Mij getuigen. En toch wilt u niet opdat u LEVEN hebt. De eerste gelovigen hadden Hem wel gevonden. De engel van de Heere bevrijdt Petrus en roept hem op om in de tempel te gaan en tot het volk te spreken over al de woorden van dit LEVEN. De Joden en ook de niet Joden  moeten beiden tot bekering komen om tot dat LEVEN te komen (Hand.11:18).

 

Als je een auto koopt krijg je er een instructie boekje bij. Dat boekje dient je om goed te weten hoe die auto werkt. Je kunt het uit je hoofd leren, vertalen in het Grieks en zelfs op muziek met hele en halve noten zetten. Dat is prima, maar daar heb je die auto toch niet voor gekocht. Alles in dat instructie boekje gaat alleen over die auto. Op een gegeven moment moet je toch in die auto gaan zitten en de instructies van dat boekje opvolgen. Alleen dan komt dat boekje tot zijn doel en gaat de auto jij dienen. Zo komt ook de auto tot Zijn doel en mag jij genieten. Voor dit… heb je die auto. Voor dit... heb je Jezus! Jezus zegt: U onderzoekt de Schriften (Instructie boekje) die zijn het die van Mij getuigen.

                                                                                                                                    

 De passie van mijn hart is dat mensen zich bekeren en tot dat LEVEN komen.

 

           Er is één God en er is één Middelaar: De mens Jezus Christus.

De mens is Geestelijk dood (Efz.2:1-3) Een dode heeft LEVEN nodig. Jezus als

de Vredevorst is de enige die dat LEVEN kan geven in overvloed (Joh.10:10b).

Rom. 3:23. Wij hebben niets anders gedaan dan alleen maar gezondigd. Hij is een heilige God. De Heere Jezus heeft nooit gezondigd en Hij alleen loste het op. Daarvoor moeten we naar het Kruis van Golgotha en geloven (2 kor.5:21).

 

2.kor.13:5. De passie van mijn hart is dat wij onszelf  onderzoeken en Hem intiem kennen zoals Paulus die dat schrijft aan de eerste gelovigen in Europa

Fil.3:10. Het is goed om Hooglied te lezen en de liefde van de Geliefde Jezus te ontvangen. De liefste kon het gehemelte van haar Geliefde beschrijven (5:19).

 

Matteus 7:15,16. Een vriend vertelt je als je verkeerde keuzes maakt .Als een Jood iets wil benadrukken dan gaat hij niet schreeuwen maar zich herhalen.

Er zijn twee wegen, twee bomen. Er zijn twee fundamenten Gered of verloren.